Fysik

kast

29. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hej.

Hvordan beregner man Vox  og voy for 60 grader.. Hvilke formler skal man bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er det i forlængelse af dine tidligere tråde om det skrå kast? Præciser, hvad der er kendt, og hvad der skal bestemmes.

Man har v0 = (v0x , voy) = |v0| · (cos(α) , sin(α))


Svar #2
29. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

skal bestemme Vox og Voy . 

Kender til kastelængden til 60 grader , tiden, og V0 


Svar #3
30. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Benyt udtrykket i #1. Det fremgår der, at

v0x = v0·cos(60º) = v0/2 og v0y = v0·sin(60º) = v0·(√3)/2


Svar #5
30. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hvad gør man med Voy


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad mener du med det spørgsmål? Hvis man kender v0 kan man beregne v0x og v0y .


Svar #7
01. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

v0·(√3)/2.... hvorfor dette?


Svar #8
01. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

jeg har regnet V0x = 3.3 * cos (60) = 1.65? er det så resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er resultatet for v0x .

Det bør være kendt, at cos(60º) = 1/2 og at sin(60º) = (√3)/2 .


Skriv et svar til: kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.