Kemi

Bestem X i CuSO4•X H2O.

29. september 2012 af aidasharzad (Slettet) - Niveau: C-niveau

en digle med låg vejes og vejer 19.881g. Der tilsættes CuSO4•X H2O og det hele vejer nu 22.365g. 

Så opvarmes det hele. Nu vejer det hele 21.320 så lad os antage, at det er krystalvandet der er forsvundet. 

 

Opgaven lyder så: Bestem X i CuSO4• X H2O.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

 

  masse af CuSO4•xH2O) = (22.365 g) - (19.881g) = 2,484 g

  M(CuSO4) = sum({1,1,4}*{63.546,32.065,15.999}) g/mol = 159,607 g/mol

  masse af krystalvand
                                     m(H2O) = (22,365 g) - (21,320 g) = 1,045 g

  masse af vandfrit CuSO4
                                                 
m(CuSO4) = (2,484 g) - (1,045 g) = 1,439 g

  stofmængden af
  vandfrit CuSO4
                                     n(CuSO4) = (1,439 g) / (159,607 g/mol) = 0,009016 mol

  stofmængden af
  krystalvand
                                     x • (0,009016 mol) • (18,02 g/mol) = (1,045 g)

                                     x • (0,1625 g) = (1,045 g)

                                     x = (1,045 g) / (0,1625 g) = 6,4 ≈ 6

 

                                   

 


Skriv et svar til: Bestem X i CuSO4•X H2O.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.