Matematik

Vektorer i Planen

29. september 2012 af sweety58 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en matematik opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af, nogen der kan hjælpe?

Opgaven lyder på at finde normalvektoren til en plan a, som har ligningen 3x-7y+21z-21 = 0

Normalt ville jeg jo finde normalvektoren vha krydsproduktet, men hvordan gør jeg i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af SuneChr

Normalvektoren aflæses direkte af planens ligning     ( 3 ; - 7 ; 21 )


Svar #2
29. september 2012 af sweety58 (Slettet)

Tænkte nok, men var ikke sikker! Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af mette48 (Slettet)

ax+by+cz+d=0 har normalvektoren (a,b,c)

det burde du selv kunne slå op i din formelsamling


Svar #4
29. september 2012 af sweety58 (Slettet)

jeg har desværre ingen formelsamling, da vores matematik lærer bestemt ikke bryder sig om det :)
Men tak for det alligevel :)

Kan du eventuelt anbefale en god formelsamling, som man kan købe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2012 af SuneChr

Matematik 112

Lars Pedersen

Nyt Teknisk Forlag

Den har farveopdelt, hvad A, B, C niveauet kræver.

Koster ca. 100 kr.


Svar #6
29. september 2012 af sweety58 (Slettet)

Tak for det!


Svar #7
29. september 2012 af sweety58 (Slettet)

Hvordan finder man så planens skæringspunkter med koordinatsystemets akser?

Altså når normalvektoren er 3,-7,21

og y=0 altså y= 7+t*-7= 0

altså t = 7/-7= -1

kan det så passe at skæringspunkterne er følgende:

3                    3 = 0

7    + (-1)*    -7 = 14

21                 21 = 0

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2012 af Andreww (Slettet)

Hermed et link til Matematik 112 i pdf format indtil du evt. får købt en:

http://peecee.dk/upload/view/308384


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2012 af SuneChr

# 8  Formelsamlingen er lagt ulovligt ud på nettet, og må ikke benyttes i denne version.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2012 af Andreww (Slettet)

#9

Det er jeg meget vel klar over. Der begås mange ulovligheder i denne verden, - større eller mindre format. Du behøver ikke benytte dig af linket, men det kan måske gavne #0 med den stillede opgave, hvorefter det står #0 frit for at købe originalen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2012 af SuneChr

# 10  Nej, det står hverken # 0 eller andre frit for at anvende ulovligt materiale. Vi skal ikke, her på Portalen, opfordre til ulovligheder.


Skriv et svar til: Vektorer i Planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.