Matematik

funktioner af 2 variable (hældning)

30. september 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvis nu ma nahr en funktion f(x,y) = 6-3x-2y   hvordan når man så frem til at hældningen i xy-planen er -3/2 når vi holder z konstant (dvs- z=k)? 
Jeg ville mene at man går 3 henad x aksen og 2 ned ad y aksen, og derfor må hældningen være -2/3 og ikke -3/2?

Emnet hedder Level curves

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2012 af peter lind

Du har k = 6-3x-2y <=>  2y = -3x +6-k


Svar #2
30. september 2012 af christian0710 (Slettet)

Ahh ja :D og derfor er y=-3/2x +3 -k/2 hvilket giver hældning -3/2 Smart!  
Tak for hjælpen,


Skriv et svar til: funktioner af 2 variable (hældning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.