Generelt

Kan det virkelig være rigtigt??

01. oktober 2012 af TheTrue (Slettet)

Kan det virkelig være rigtigt, at det er forbudt at bede fredagsbøn på sit gymnasium? Hvad er der galt i at man beder sin bøn? I dag har vi fået af vide af rektoren, at det er forbudt, at bede fredagsbøn på vores gymnasium.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Er du muslim? Og hvad mener du med at bede fredagsbøn? Altså sådan mit i undervisningen eller i frikvarterer/Pauser?


Svar #2
01. oktober 2012 af TheTrue (Slettet)

Ja, jeg er muslim. Jeg mener ikke, at fredagsbønnen skal bedes midt i undervisningen, men fx i frikvarteret eller i pausen, eller når man har fået fri fra skole, og ikke kan nå at bede det derhjemme, og derfor vælger at bede det på skolen sammen med andre muslimer fra skolen dvs. i fællesskab i et tomt lokale. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Det er rigtigt, at nogle gymnasier ikke tillader religiøse symboler i deres offentlige institutter. Men du burde stadigvæk have muligheden for, at bede din fredagsbøn (bare det ikke forstyrre andre studerende). Du kunne evt. forslog at i beder i et lukket rum eller et lokale som alligevel ikke bliver brugt.

... Og hvis rektoren ikke tillader det, så KLAG

Du kan klage til undervisningsministeriet og mange af de andre afdelinger. Jeg ville selv sige, at det din rektor/gymnasie gør er imod religionsfriheden, hvor enhver har retten til at udøve sin tro/religion.

 

Hvilket Gymnasie går du egentlig på???


Svar #4
01. oktober 2012 af TheTrue (Slettet)

Ja, jeg forstår heller ikke, hvorfor man ikke må bede fredagsbønnen, når det hverken forstyrrer eller skader andre studerende. Vi beder også i et tomt lokale, hvor ingen klasse eller lærer skal være. Eleverne har fri kl. 14.00 om fredagen, og dem som vil bede fredagsbønnen, vi tager hen til et tomt lokale og beder der, og nu har vi lige fået vide at det er forbudt, hvilket jeg ikke forstår. 

Ja, jeg må prøve at klage til undervisningsministeriet. Jeg mener også, at min rektor er imod religionsfrihed, da jeg i dag fik at vide af ham, at det er forbudt at bede. 

Jeg går på herlev gymnasium. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Herlev gymnasie ! :O

" Er der ikke ret mange indvandrer (muslimer) på det gymnasie ??? Kender selv en der går der. Jeg synes det er ret mærkeligt, da herlev gymnasie og gymnasierne i København normalt er meget religionsfrie og plejer at acceptere folk. Jeg går selv på Nærum Gymnasie som er et meget liberalt gymnasie og hvor der kun går meget få indvandrere (muslimer), men vi må GERNE bede fredagsbøn? Hvorfor må i så ikke?

 

KLAG over det!


Svar #6
01. oktober 2012 af TheTrue (Slettet)

Ja, der er mange muslimer, som går på herlev gymnasium, og det er uacceptabelt at sige at det er forbudt at bede fredagsbøn, når det IKKE forstyrrer nogle. Vi fik en besked på lectio i dag vedrørende det fra rektoren:

Kære alle!
Jeg er blevet spurgt om man må afholde fredagsbøn på Herlev Gymnasium og HF?
Svaret er nej. Det må man ikke, og det har aldrig på noget tidspunkt været tilladt.
Herlev Gymnasium og HF er en verdslig uddannelsesinstitution, som anerkender den enkeltes ret til at tro på hvad man vil, eller subsidiært helt at undlade at tro på noget som helst.
Når vi beskæftiger os med religion i gymnasiet drejer det sig ikke om forkyndelse, men om religion som vidensskabsfag.
Vi lægger af princip ikke lokaler til møder, hvor flere forsamles for at udøve deres religion uanset om det drejer sig om kristne, jøder, muslimer, hinduister eller noget helt femte.
vh
Vi
(Rektor)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Har hørt, at det eneste gymnasie der har et forbud imod fredagsbøn er "borgerdyd gymnasie", men de fik kun forbydet pga. at eleverne ikke brugte lokalerne til, at bede, men til at debattere Hiz-tharir og derfor var meget fjendske overfor demokratiet. Men selv det gymnasie fik meget kritik for deres forbud. Så du burde eller i det hele taget skolen skulle gå til nyhederne eller de regionale nyheder for at fortælle jeres side af historien. Så problemet kommer ud til indbyggerne i Danmark, er sikker på at der er mange almindelige danskere der vil støtte jer, og sikker også den røde blok i politik, som nu heldigvis har flertallet :)

 

Held og lykke

 


Svar #8
01. oktober 2012 af TheTrue (Slettet)

Tak for støtten :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. oktober 2012 af Lipase

jeg og 2-3 stykker bedte på vores gymnasie. Det var Langkaer gym aarhus. Vi tjekkede bare lectio for et frit lokale og brugte det meget simpelt. Det sender et dårlig signal at man ikke har frihed til at udøve sin religion i et lokale, hvor ingen kan se dig/jer eller bliver forstyrret.

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. oktober 2012 af rakijovic

Så er den der dagens millionte bøn, fredag eller ej, sgu da heller ikke vigtigere end at den ikke kan vente til man er kommet hjem eller har opsøgt en bygning som rent faktiskt er tilegnet formålet... Rektor har ret; uddannelsesinstitutioner er netop dét og ikke et pløk andet. Danmark er et sekulært land; lær at leve med det, eller overvej bopæl i andre, med jer mere åndeligt beslægtede, lande.

#9, 

Datidsformen af at bede er bad; beder – bad – bedt.

Det er den slags ting du ville vide hvis du havde brugt din tid i uddannelsesinstitutionerne på at tilegne dig viden (hvilket i.ø. promoveres ganske flittigt af islam...) i stedet for at opsniffe tomme lokaler for at udføre noget som strengt taget hører fritiden, boligen og/eller moskéen til.

#7,

>> "[J]eg sikker på at der er mange almindelige danskere der vil støtte jer (...) .

Vær nu ikke alt for sikker; de etniske danskere er ved at få mere og mere nok af den "kulturberigende" masse, af hvem majoriteten til syvende og sidst ikke laver andet end at dræne de offentlige kasser og se ned på de vantro, danske hunde. Hvis den almindelige danske mand på gaden får høre at dette uvurderlige samfundsaktiv (ironi kan forekomme...) nu dælme også piver efter manglende bedelokaler i offentlige, sekulære bygninger, bliver det bare endnu en dråbe i et i forvejen overfyldt bæger. I bliver i forvejen nærmest slikket bagi af den danske stat, for danskernes skattepenge, og hvad filan får Danmark til gengæld? Nej, du; nu er det sgu nok!

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n dop gekry het! ◄ || ₰ Ne treba mi seks; vlada me jebe svakoga dana! ₰


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. oktober 2012 af Lipase

hahaha. Tror du virkkelig jeg er seriøs med mit stavning i en furum?


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. oktober 2012 af rakijovic

Nej, ghettodansk er i bedste tilfælde mediokert.

Virkelig; min stavning; et forum

(Sådan set korrekt genus, bare på det forkerte sted.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n dop gekry het! ◄ || ₰ Ne treba mi seks; vlada me jebe svakoga dana! ₰


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. oktober 2012 af naarp1

Går du ikke for meget i detaljer? Sprogbrug er ikke så vigtigt, så længe at man får sit budskab ud. Så hvem bekymrer sig om et par stavefejl?

Fokussen burde i stedet være problematikken, med at muslimer ikke må bede deres fredagsbøn på en skole, hvilket er komplet uretfærdigt. Hvis en bøn ikke forstyrrer nogen og at vi i Danmark har en ret til at følge en trosretning, hvorfor må man så ikke udføre den på en offentlig grund?


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. oktober 2012 af rakijovic

Der er altså forskel på et par stave- og slåfejl og deciderede sprogfejl, hvilket forkert genusvalg på substantiver jo er. Det er ikke første gang man ser ghettodansk vælge den nemme løsning og tildele alle substantiver fælleskøn. Således hedder alting en (eller, endnu værre, den). Wallah, jeg hent den pakk på den posthus. Jaja... 

Uddannelsesinstitutioner er sekulære, og deres formål er at banke viden ind i knolden på eleverne. De skal ikke være forlængede kirker, synagoger, templer, moskéer og hvad ved jeg. Uddannelse er ej længere religiøse institutioners opgave, færdig. De andre to monoteistiske religioner kan finde ud af det – men wallahmashallah-korpset kan ikke. Nej, de skal som altid stille sig på bagbenene og kræve og have endnu mere, og straks de ikke bliver kysset i numsen (for hvem ved vilken gang) af stat eller kommune, hedder det sig straks "wallah, de dansker er racister mand", "de syg i hode man"...

Hvis det er så vigtigt med de bønner, så fis da over i en muslimsk friskole. Hvem ved, med decimeret antal af wallahmashallah i folkeskolerne kunne det være at de danske elever rent faktisk fik lært noget, når nu de fleste kulturberigere ikke gider. (Størstedelen taler jo ikke engang dansk; selv om de er født og opvokset i landet, lyder de stadigvæk som noget der lige er steget af Orientekspressen.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n dop gekry het! ◄ || ₰ Ne treba mi seks; vlada me jebe svakoga dana! ₰


Brugbart svar (1)

Svar #15
13. november 2012 af Lipase

#11

#12

 

*facedesk*


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. november 2012 af rakijovic

The Rosetta Stone of Danglish!

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n dop gekry het! ◄ || ₰ Ne treba mi seks; vlada me jebe svakoga dana! ₰


Skriv et svar til: Kan det virkelig være rigtigt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.