Matematik

Lineære funktion

02. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Jeg skal beskrive den årlig produktion i perioden 2000-2005, hvor x er antal är og f(x) er den årlig produktion.

Jeg bliver også oplyst om, at

 

f(0) = 4480     og  f(3) = 6300


Jeg skal bestemme a og b. Skal jeg ik starte sädan:

 

f(x) = ax + b

 

4480 = a · 5 + b

 

Sä skal jeg finde (a) hældningen og (b) skæringspunkt på y-aksen 

osv ??

 

Pä forhånd tak for svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af PeterValberg

I den lineære model y = ax + b er konstanten b netop y-værdien, når x =0
denne værdi har du faktisk opgivet i oplysningen f(0)=4480

så b=4480

Dermed indsætter du denne værdi for b samt den anden oplysning f(3)=6300
i den lineære model:

y = ax + b
6300 = a·3 + 4480

Nu kan du bestemme værdien for a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

f(x) = ax + b

f(0) = 4480     og  f(3) = 6300

4480 = a * 0 + b  ⇒ b=4480

6300=a*3+b       indsæt b og beregn a

 


Svar #3
02. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

tak for svar

 

Ja, det er jeg med pä. Men ér det en regel, at b = y, när x = 0 ? Er det fordi der sä stär a · 0 iog det er = 0 ?


Svar #4
02. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

Ej... jeg er med :-) det er jo fordi alt som bliver ganget med 0 giver 0... hehe takker ;-)


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.