Matematik

Bestem ligningen for to tangenter

02. oktober 2012 af Peterx95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal bestemme ligningen for tangenterne med hældningen 2 for:

f(x)=x^3-2x^2-2x+6

Nogen som kan vejlede mig samt komme frem til svaret for opgaven?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af mathon

 

               ...skriv den almene tangentligning


Svar #2
02. oktober 2012 af Peterx95 (Slettet)

Min lærer sagde der skulle være to tangenter.. uddyb dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af mathon

   

              ...det fremgår senere

 

     Løs
              f '(x) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

differentier f(x) og løs f'(x) = 2... det giver dig 0, 1 eller 2 værdier afhængig af om der er 0,1 eller 2 tangenter med den hældning


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af mathon

     Løs

              f '(x) = 2

              3xo2 - 4xo - 2 = 2

              3xo2 - 4xo - 4 = 0

                 xo = -(2/3)   v   xo = 2

                 f(-(2/3)) = (166/27)      f(2) = 2

tangentligninger:
                                       y = 2(x - (-2/3)) + (166/27)

                                       y = 2(x - 2) + 2


Svar #6
02. oktober 2012 af Peterx95 (Slettet)

Kan du komme med nogle vejledene sætninger indimellem?

Det er nemlig en anden metode end den jeg har lært.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.