Matematik

Modelopgave lineære funktioner hjælp.

02. oktober 2012 af Magah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er igang med at lave en emneopgave i lineære funktioner og kan simpelthen ikke finde ud af denne her opgave, kunne virkelig godt bruge noget hjælp :(

 

en virksomhed agter at anskaffe sig en varevogn og overvejer to tilbud som lyder på følgende:

1) Fast omkostning pr. år på 28.000kr. og variabel omkostning på 2 kr. pr. kørt km

2) Fast omkostninger pr. år på 20.000kr. og variabel omkostning på 2,50kr pr. kørt km

- Hvor mange km skal man køre pr. år for at tilbud : 1) er mest fordelagtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af peter lind

Kald de variable omkostninger x og find en lineær funktion f(x) og g(x), der svarer til de 2 første spørgsmål

Løs dernæst uligheden f(x) >g(x)


Svar #2
02. oktober 2012 af Magah (Slettet)

Kan du skære det lidt mere ud i pap? :((( er helt loost..


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ja det var jo et svar Peter Lind men spørsmålet er om det så hjalp Rasmus, det hjalp ikke mig. I min underlige dyslextiske verden så giver den slags svar ingen mening og jeg sloges med den slags svar fra underviserne så jeg til sidst opgav. det havde været mere realevant at give et konkret eksempel udregnet til facit. det kaldes anskuelses undervisning og det virker altid uanset hvad hel og halv arkadimiske folk nu måtte mene om den fremgangs måde ...

Svaret er at balancen ligger ved 60.000 km og det er ikke udregnet med den ovenstående metode men med en metode der gik af mode i ca år 1793.

mvh Jacob


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ja jeg kan se Rasmus kom mig i forkøbet med sin desperation :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af peter lind

En lineær funktion er af formen y = ax+b. Der gælder for eks. så at for x = 0 er y = b og for x = 1 er y = a+b.

I den første opgave har du at de faste udgifter er 28000 kr, som du skal betale selv om du ikke kører 0 km. Hvis du kører 1 km skal du betale 28000 +2kr


Skriv et svar til: Modelopgave lineære funktioner hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.