Matematik

Ligning med decimaltal

02. oktober 2012 af AiWa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg ved ikke helt hvordan man løser ligninger med decimaltal. Jeg har fået fortalt at jeg skal gange med 100 på begge sider, men jeg får stadig ikke det rigtige svar...

Her er ligningen:

x + 0,01 = 0,4x − 0,8

Jeg ville høre om i godt ville se på den og hjælpe mig lidt? Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er da korrekt, at man kan gange med 100 på hver side til

100x + 1 = 40x -80

Isoler leddene med x og bestem så x.


Svar #2
02. oktober 2012 af AiWa (Slettet)

Tak for hjælpen!

Kan du lige se efter om jeg har gjordt det rigtigt..? :)

x + 0,01 = 0,4x − 0,8
(x + 0,01)*100 = (0,4x − 0,8)*100
100x + 1 = 40x -80
100x + 1 – 100x = 40x – 80 – 100x
1 = -60x – 80
1 – 80 = -60x
-79 = -60x
X = -1,316


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

De sidste to linier er ikke rigtige. Du får ikke flyttet -80 korrekt over på den anden side.


Svar #4
02. oktober 2012 af AiWa (Slettet)

x + 0,01 = 0,4x − 0,8
(x + 0,01)*100 = (0,4x − 0,8)*100
100x + 1 = 40x -80
100x + 1 – 100x = 40x – 80 – 100x
1 = -60x – 80
– 80 +1  = -60x
-79 = -60x
X = -1,316

Giver det så ikke det samme? Er virkelig forvirret.. Vi har ikke lært hvordan man gør...


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Du skal jo lægge 80 til på hver side for at fjerne det fra højre side:

1 = -60x -80

1 + 80 = -60x

x = -81/60 = -27/20


Svar #6
02. oktober 2012 af AiWa (Slettet)

Nåår ja. Ved ikke hvorfor jeg ikke tænkte over det...

Tusind tak, du har hjulpet rigtigt meget!

 


Skriv et svar til: Ligning med decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.