Matematik

ekspontiel funktion

03. oktober 2012 af katofler123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=b*a^x

oplyses at f(0)=7 og at funktionsværdien f(x) tredobles når x øges med (delta)x=9 bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af nielsenHTX

f(0)=7 ⇒b=7

f(0+9)=7*3 brug så det punkt til at bestemme a


Svar #2
03. oktober 2012 af katofler123 (Slettet)

b er 7 korrekt men kan stadig ikke forstå hvad og hvordan man får løsningen til A


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 "f(x) tredobles når x øges med (delta)x=9" betyder at punktet (0+9,f(0+9)=(9,21) ligger på f(x).

altså kan a findes i

21=7*a9  find a


Skriv et svar til: ekspontiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.