Matematik

Isolering af x

03. oktober 2012 af laurakirstinelilieholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Jeg har et lille problem, som jeg håber I kan hjælpe mig med. Jeg kan ikke huske, hvordan man får noget ned, så det ikke længere står i potens. Ligningen er som følger:

X0,7897 = 505,41 

Så hvordan isolerer man x? 

Hilsen Laura


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mathon

                    log(an) = log(a) • n


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2012 af Dontblame (Slettet)

Tag logartimen på begge sider og isoler x.

Log(a^x)=log(a)*x

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Kulka1 (Slettet)

Jeg er dog ret sikker på, at du må bruge solvefunktionen i dette tilfælde, da det ikke er tal, der er lette at have med at gøre. 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af nielsenHTX

alternativt kan du opløfte i 1/0,7897


Svar #5
03. oktober 2012 af laurakirstinelilieholm (Slettet)

Mange tak :) 

Kan man forresten bruge den naturlige logaritme ln istedet for log? Vi har nemlig om de naturlige logaritmer, så det ville nok give mest mening, hvis man altså også kan bruge den


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2012 af nielsenHTX

#5 du kan både bruge ln og log


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2012 af mathon

eller lettere
                             x = 505,411/0,7897


Svar #8
03. oktober 2012 af laurakirstinelilieholm (Slettet)

okay super :)


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.