Matematik

Matematik - eksakte værdier

03. oktober 2012 af Natogcat (Slettet)

Hvordan udregner jeg følgende opgave:

 

Reducér følgende udtryk til eksakte værdier (altså ikke decimalbrøker)

4 (kvadratroden af 8)        =

  (kvadratroden af 2)

 

( (kvadratroden af 6) - (kvadratroden af 5) )  ( (kvadratroden af 6) + (kvadratroden af 5) ) =

 

(2 (kvadratroden af 6) - 3 (kvadratroden af 24) )^2 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregneregler, samt

1) benyt, at 8 = 23

2) Benyt kvadratsætningen (a-b)(a+b) = a2 - b2

3) Benyt en anden kvadratsætning

Skriv det mere overskueligt ved hjælp af redigeringsfaciliteterne og Ω-boksen:

1)    4 · √8 / √2 = ...

2)   ((√6) - (√5)) · ((√6) + (√5)) = ...

3)   (2·(√6) - 3·(√24))2 = ...

 


Skriv et svar til: Matematik - eksakte værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.