Fysik

Tryk

03. oktober 2012 af gluck123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Please heeelp! :)

 

Atmosfæretrykket er ca. 100 kPa ( = 1 bar).  Et cykeldæk pumpes op til 2,3 bar over atmosfæretrykket med en håndcykelpumpe. Stemplet i pumpen har en diameter på 24 mm.
Hvor stort er stemplets areal i m2?
Hvad bliver dæktrykket i Pa?
Hvor stor en kraft skal man præstere ved det sidste pumpeslag?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2012 af hesch (Slettet)

2,3 bar = 230000 pascal, svarende til  230000 N/m2

Stempelareal = π*R2 =  π* ( 0,5 * 0,024m )2 = 0,000452 m2

Kraft = 230000 N/m2 * 0,000452 m2 = 104 N.


Svar #2
06. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

I stemplets areal, hvorfor har du sat 0,5 ind ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Stemplets diameter er angivet; stemplets areal er her beregnet som π·r2 , hvor stemplets radius r indgår.


Svar #4
06. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

Jeg forstår ikke det han har skrevet, prøv kig her:

π*R2 = π*0,0242 = 0,00180 m2

π*(0,5*0,024m)2 = 0,000452 m2

Hvad skal jeg svare? hvilken er den rigtige? og hvorfor er der 0,5 i det????


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at stemplets areal kan beregnes

A = π·r2 = π·(d/2)2

Der er 0,5 i det ovenstående udtryk, fordi det er diameteren, der indsættes.

"Stemplet i pumpen har en diameter på 24 mm" . Når man så indsætter i en formel, der er baseret på radius, indsætter man 0,5·diameteren.


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.