Matematik

2 ligninger med ubekendte

03. oktober 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har om emnet der hedder 2 ligninger og 2 ubekendte.

Har fået en opgave der ser sådan ud:

7x-5y=27

4x+y=27

Er der nogen der eventuelt kan lære mig, hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte substitutionsmetoden. Isoler y af den sidste ligning og indsæt i stedet for y i den første ligning. Derved fremkommer en ligning i x alene, som så kan løses. Den fundne værdi indsættes så i udtrykket for y, hvorved y beregnes.


Svar #2
03. oktober 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Vil det sige at resultatet er x=9


Svar #3
03. oktober 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

og y er 36?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Nej, det er ikke korrekt.

Du kan jo gøre prøve ved at indsætte din løsning i de oprindelige ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2012 af SuneChr

(*)     7x  - 5y = 27

(**)    4x +  y = 27

Multiplicér (**) med 5 og læg herefter  (*) og (**) sammen.

 


Svar #6
03. oktober 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Tror ikke jeg er helt med, altså jeg skal lave en ligning. 

Der har jeg sagt 7x-4x=27

3x=27

X=9

Så har jeg sagt:

Y=27+9

Y=36


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Med forslaget i #1 finder man

y = 27 -4x

der indsat i Lign 1 giver

7x -5·(27-4x) = 27,

dvs

7x -135 + 20x = 27, eller

27x = 27 + 135 = 162 , og dermed

x = 162/27 = 6


Skriv et svar til: 2 ligninger med ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.