Matematik

Matematik - liniær sammenhænge. Y=ax+b

04. oktober 2012 af mini21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og laver en matematik opgave, og har problemer med to opgaver!

Opgave 1)

En ret linje går gennem (3,4) og har hældningstal 7. Find b i y=ax+b

jeg forstår ikke hvordan jeg kan gøre det. Jeg vil IKKE have facit, men gerne en forklaring på hvordan jeg kan regne det ud!

Opgave 2)

En ret linje skærer y-aksen i y=5 og x-aksen i x=2. Find a og b i y=ax+b

Kræver dette ikke at man har 2 kordinatsæt? Sådan jeg kan bruge mine formler for A og B.
Igen, jeg vil IKKE have facit, men en forklaring på hvordan jeg kan gøre det.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2012 af MNør (Slettet)

1)

Du har hældningskoefficienten a=7, og du har opgivet et punkt (3,4). Her fungerer 3 som xog 4 som y1, og så sætter du dine tal ind i følgende formel: 

b= y1-ax1

 


Svar #2
04. oktober 2012 af mini21 (Slettet)

Hvorfor kunne jeg ikke se det tidligere?
 Nu hvor du siger det synes jeg pludselig det er så simpelt! 


Skriv et svar til: Matematik - liniær sammenhænge. Y=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.