Matematik

bestem spids vinkel hvor linjer krydser

04. oktober 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal bestemme den spidse vinkel hvor linjerne krydser

linjen m: Y=3x+4

linjen l: =-(2/3)x+(11/3)

skærings punkt er -(23/11),-(25/11)

skal jeg så finde nul punkter for hver linje, og så regne det som en trekant, for det bliver nogle frygtelige tal.

eller er der en anden måde at gøre det på


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen mellem de to linier kan findes som vinklen mellem de to liniers normalvektorer.


Svar #2
04. oktober 2012 af chpe04 (Slettet)

vi har ikke lært at regne med vektorer, har haft nævt det for min lære, det skal vi først have på A niv.

så kan man gøre det andre måder


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan benytte, at linien med ligningen y = ax + b danner en vinkel α med x-aksen bestemt ved

                           tan(α) = a .


Svar #4
04. oktober 2012 af chpe04 (Slettet)

okay så fra linje m er a=3 så tan(3)=vinkel A

fra linje l er a= -2/3 så tan (-2/3) = vinkel B

180 - (vinkel A + vinkel B) = vinkel C


Skriv et svar til: bestem spids vinkel hvor linjer krydser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.