Matematik
Bestem længden af BD
I trekanten ABC, er der placeret et punkt på D på linjen BC.
Målene er på billedet
Jeg har udregnet længden for AC = 11.9
Bestem længden af siden BD..?
Jeg har prøvet og prøvet og det lykkes ikke, resultatet skal være på 28,2
Håber i kan hjælpe
Svar #1
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
Trekant ABC er retvinklet. Man kender hypotenusen AB og den ene katete AC. Benyt Pythagoras til at beregne BC. Siden BD's længde er så
|BD| = |BC| - |CD|
Svar #2
05. oktober 2012 af chpe04 (Slettet)
en god siden at regne det ud på er http://cossincalc.com/ den regner det for dig, og forklare hvordan den regner det.
Svar #4
05. oktober 2012 af efehan (Slettet)
Jeg har benyttet pythagoras men resultatet bliver ikke 28,2 :(
Svar #5
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det er korrekt, at |BD| i den opgave ikke bliver lig med 28,2. Hvad har du fundet som resultat.
Svar #6
05. oktober 2012 af chpe04 (Slettet)
Husk du kan kun benytte pythagoras hvis trekanten er retvinklet.
Svar #7
05. oktober 2012 af efehan (Slettet)
43,3 ? er mit resultat, fordi i facit står der 28,2 og jeg forstår det ikke
Svar #8
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
43,3 er ikke korrekt. Beregn først |BC| ved hjælp af Pythagoras og træk så |CD| = 10 fra dette resultat.
Svar #9
05. oktober 2012 af efehan (Slettet)
ABC er en retvinklet trekant men, men ABD er ikke retvinklet
Svar #10
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#9
Ja, det er korrekt. Derfor kan man benytte Pythagoras til at beregne |BC| ud fra |AB| og |AC|.
Svar #11
05. oktober 2012 af efehan (Slettet)
a2+b2=c2
a2 =462-122
√462-122
BC = 44,41 -10 =34,41
Det kan ikke passe
Svar #12
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#11
Du skal ikke runde op til 12, men ellers er det korrekt. Uden afrunding finder jeg |BD| = 34,43 .
Skriv et svar til: Bestem længden af BD
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
