Matematik

Definitionsmængde for funktion af 2 variable

06. oktober 2012 af mikkas (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har  funktionen

f(x, y) = sqrt(4*xy-3*y^2)

Hvor det er at jeg skal finde def. mængden og indtegne denne.

Håber at der er nogen som vil hjælpe og på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af peter lind

Brug at kvadratroden kun er defineret for ikke negative tal


Svar #2
06. oktober 2012 af mikkas (Slettet)

Ja det haar gjort men kan ikke komme videre? og har ikke nogen ide om hvordan den skal tegnes


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2012 af peter lind

Hvis du vil have en graf for g(x,y) = 4*xy-3*y2 findes der programmer der kan lave det for dig. Et gratis program gnuplot kan hentes på nettet.

Du kan også isolere x eller y af ligningen g(x,y) = 0. g(x,y) er nemlig kontinuert så der kan kun skiftes fortegn ved passage af 0.

 


Svar #4
06. oktober 2012 af mikkas (Slettet)

jeg må ikke bruge programmer til at finde resultatet...


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2012 af SuneChr

# 4

4xy - 3y2 ≥ 0   ⇒   0 ≤ 3y2 ≤ 4xy      så x og y skal have samme fortegn.  


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2012 af peter lind

#5 Det er ikke tilstrækkelig Uligheden er for eks. ikke opfyldt for x =1, y=10


Svar #7
06. oktober 2012 af mikkas (Slettet)

er der nogen som kan give mig fremgangsmåden for jeg sidder virkelig fast


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2012 af SuneChr

# 4  Prøv at gøre rede for, hvorfor det måske er en god idé at anvende linjen med ligningen  y = 4/3 x

som vil afgrænse en punktmængde, der ligger symmetrisk m.h.t. (0 ; 0) .


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2012 af peter lind

Du kan stadig se på ligningen g(x,y) =0


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2012 af SuneChr

# 8 fortsat

Vedhæftet

Vedhæftet fil:SP SECC 0610121535.PNG

Skriv et svar til: Definitionsmængde for funktion af 2 variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.