Matematik

Omregning fra polære til rektangulære koordinater

06. oktober 2012 af humbleways (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mit spørgsmål lyder: Når man skal omregne polære koordinater til tilsvarende rektangulære koordinater, kan man da som udgangspunkt altid benytte sig af formlerne: x = rcosθ og y = rsinθ? Eller er der undtagelser? 

F.eks. skal jeg omregne de polære koordinater for et punkt i planen: (3,-π/3) til rektangulære. 

Da har jeg følgende svarmuligheder:

(1) (3,0) 
(2) (-π/3, 3) 
(3) (x,-3), 0 < x
(4) (x,y), x < 3

Når jeg bruger formlerne får jeg: 

x = 3 * cos(-π/3) = 1,5

y = 3 * sin(-π/3) = -2,6

Er det korrekt i denne sammenhæng? Og i såfald må svaret vel være (4)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2012 af peter lind

Det er korrekt


Svar #3
06. oktober 2012 af humbleways (Slettet)

Super, tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Omregning fra polære til rektangulære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.