Fysik

Hastighed

06. oktober 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man bestemme en galakses hastighed ved at bruge rødforskydningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ved ikke-relativistiske hastigheder er den spektrale forskydning proportional med radialhastigheden (Doppler-effekten).


Svar #2
06. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Tak, men jeg har fundet ud af, at man skal bruge v = z *c. Men jeg har lige et andet spørgsmål, som du måske kan svare på. Hvordan omregner man fra Mpc til Mlysår?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

1 ly = 9,46·1015m = 0,3066pc

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Light-year


Svar #4
06. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Jaer, men hvad med Mpc til Mlysår?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

1 Mly = 106 ly ; 1 Mpc = 106 pc .

Gang omregningen

1 ly = 0,3066 pc

med 106 på hver side

1 Mly = 0,3066 Mpc .


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.