Matematik

bestemme grænseværdien

06. oktober 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogle som kan hjælpe med denne.

en funktion er givet ved f(x,y) = x + (y+2) * sin(xy)

er grænseværdien:

lim  f(x,y)

(x,y)  -> (2,.2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er kontinuert. Grænseværdien er lig med funktionsværdien. Beregn f(2,.2) .


Svar #2
06. oktober 2012 af TheLeresa (Slettet)

altså der står at facit skal give 2???

 

det forstår jeg bare ikke, når jeg indsætter (2,-2) på x og y's plads i funktionen, det giver da ikke 2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Står der (2,-2) ? . Du skrev (2,.2) i #0. Men f(2,-2) er jo netop lig med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2012 af SuneChr

f(2, - 2)  =  2 + (-2 + 2)·sin(2·(- 2))  =  ..........                              hvor 0-reglen benyttes


Svar #5
06. oktober 2012 af TheLeresa (Slettet)

sorry ups taste fejl, der sku stå (2,-2) ,,, men jeg kan stadigvæk ik få det til at give 2 ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

f(2 , -2) = 2 + (-2+2)·sin(2·(-2)) = 2 + 0·sin(-4) = 2


Svar #7
06. oktober 2012 af TheLeresa (Slettet)

tak for hjælpen!:-)   jeg kom til at udelade 0 og ikke gange  det på sin(-4) 


Skriv et svar til: bestemme grænseværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.