Matematik

Afledte funktion f'(x)

07. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at finde f'(x) af denne funktion f(x)= (x^2)/2 - 2/(x^2) +√(x^3+x)

Det er led to og tre jeg ikke helt kan finde ud af. 

Jeg har prøvet mig frem og har fået:

f'(x)= (2x)/2 - 2/((x^2)^2 ) + 1/(2√(x^3+x))⋅3x^2+1

Er det helt forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2012 af nielsenHTX

det midterste led er ikke korrekt.   og det første led kan forkortes. og husk parentes (1/(2√(x^3+x)))⋅(3x^2+1)

brug at 2/x2=2x-2


Svar #2
07. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Svar #3
07. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Når jeg så skal differencere 2x-2: bliver det så til: -2*2x-3 = -4x-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2012 af nielsenHTX

#3 ja det er korrekt :)  (husk så der er et minus i forvejen)


Skriv et svar til: Afledte funktion f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.