Matematik

En funktion f er bestemt ved, f (x) = 4 √(x-1)

09. oktober 2012 af Birtha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen, jeg har siddet og regnet den her opgave flere gange og den driller.

Håber der er nogle der vil hjælpe :)

Mange tak. på forhånd ;)

opgaven lyder sådan her:
 

En funktion f er bestemt ved, f(x) =4√x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af peter lind

Hvad går opgaven ud på?


Svar #2
09. oktober 2012 af Birtha (Slettet)

Den lyder sådan:
En fumktion f er bestemt ved,  f(x)=4√x-1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(4,(4))


Svar #3
09. oktober 2012 af Birtha (Slettet)

funktion*


Svar #4
09. oktober 2012 af Birtha (Slettet)

Har fundet svaret, ellers tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 var jo ikke nemt at vide..

men start med at find f '(x)

bestem så f '(4)    (indsæt x=4 i f '(x))

bestem så f(4)       (indsæt x=4 i f(x))

nu kan du indsætte i tangentligningen som er

y=f '(x0)·(x-x0)+f(x0)   hvor x0=4


Svar #6
10. oktober 2012 af Birtha (Slettet)

Hvad har du fået, af svar. For tror jeg har gjort det helt forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2012 af nielsenHTX

#6 y bliver

y=(2/3)*√(3)*x+(4/3)*√(3) ≈1,155*x+2,309


Svar #8
10. oktober 2012 af Birtha (Slettet)

Okay, tak.

men du sagde man skulle finde f´(x). Hvad har du fået det til :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Er funktionen

f(x) = 4·(√x) - 1 , eller

f(x) = 4·√(x - 1)  ?

Det fremgår, at nielsenHTX har antaget den sidste form.

OK, jeg ser nu, at overskriften har den ellers manglende parentes.


Svar #10
10. oktober 2012 af Birtha (Slettet)

Andre der har regnet den

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad har du selv fundet for f '(x) ?


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved, f (x) = 4 √(x-1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.