Matematik
bestemme integralet
Hej er der nogle som kan hjælpe mig lidt på vej med denne opgave:
Find Integralet f(x,y) dx (her er grænseværdierne 3 og 0) and
ntegralet f(x,y) dy (her er grænseværdierne 4 og 0)
a) f(x,y) = 2x+ 3x^2 y
b) f(x,y) = y/x+2
a) Her får jeg løsningen til at være 2x + 24x^2, men facit siger det skal være 8x + 24x^2 ???
Nogle som kan fortælle mig hvorfor det gir 8x istedet for 2x som jeg har fået det til???
b) Løsningen til b, har jeg ikke regnet på endnu, hvis nu min fremgangsmåde er forkert.
Svar #2
12. oktober 2012 af TheLeresa (Slettet)
hvordan ved man at det er dy (altså mhs. til y for netop den ligning i a.
Svar #3
12. oktober 2012 af mathon
a)
f(x,y) = 2x + 3x2y
0∫4 0∫3 f(x,y)dxdy = 0∫4(32 + y•33 - (02 + y•03))dy = 0∫4(9 + 27y)dy = 9•4 + 13,5•42 - (9•0 + 13,5•02) =
4(9+54) = 4•63 = 252
Svar #4
12. oktober 2012 af TheLeresa (Slettet)
#3 der står godt nok at facit i a skal være 8x + 24x^2 , og skal man ikke integrere mhs. til x når der står dx,
og mhs til y når der står dy.
eks. i a) integrere jeg mhs til x og har så grænseværdierne 0 og 3
Svar #5
12. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Den variabel, der står efter operatoren "d" i integralet ∫ .... d . angiver den variabel, der integrerers efter. Når man så indsætter bestemte grænser for integralet i den variabel, forsvinder denne variabel helt fra udtrykket.
Skriv et svar til: bestemme integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
