Matematik

Matematik problem

13. oktober 2012 af Chafila (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa håber i kan hjælpe..

En biograf har til en forestilling solgt 70 billetter. I biografen er der 2 priszoner.  

Billetter til de dyreste pladser koster 80,kr og de billigste 55kr.

Hvor mange billetter af hver slags er der solgt, når der i alt er solgt for 5225kr?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2012 af peter lind

kald antal solgte dyreste billetter fo x. Antal billigste billetter er så 70-x. Der er så solgt for 80*x+55*(70-x) kr,


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2012 af mathon

 

 antal dyre billetter       antal billige billetter        dyre billetters pris      billige billetters pris    totalpris

           x                               (70 - x)                             x•80                      (70 - x) • 55              5225


     prisligning
                                             x•80 +  (70 - x) • 55  = 5225

                                             80x + 3850 - 55x = 5225

                                             25x = 1375

                                             x = 1375 / 25 = 55

 

 antal dyre billetter       antal billige billetter        dyre billetters pris      billige billetters pris    totalpris

           55                                   15                              4400                          825                      5225

 


Svar #3
13. oktober 2012 af Chafila (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Matematik problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.