Matematik

Bestem koordinatsættet

14. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

a (med pil over a)  = (2 øverst og 3 nederst) og b (med pil over b) = (-2 øverst og 2 nederst)   

1) Bestem koordinatsættet til projektionen af a på b (med pil over a og b) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af SuneChr

Man benytter

ab = ± |ab|·|b| = |a|·|b|·cos Θ

Formlen må forøvrigt også stå i lærebogen eller i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2012 af mathon

 

                                                  ab = [(ab)/|b|2) • b


Svar #3
14. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

ja, men hvad gør man efter? synes ikke det passer koordinatsættet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2012 af mathon

           
                 ab = [2,3] · [-2,2] = 2·(-2) + 3·2 = -4 + 6 = 2

                 |b|2 = (-2)2 + 22 = 8

 

                 ab = (2/8) · b = (1/4)·[-2,2] = [-(1/2),(1/2)]


Svar #5
14. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.