Matematik

Tegn mulig graf

14. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad fortæller f(8)=8 og f(3)=3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det fortæller, at funktionens graf går gennem de to punkter (3,3) og (8,8) .


Svar #2
14. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2012 af SuneChr

# 0

En mulig graf kan være grafen for den identiske afbildning:

f(x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2012 af SuneChr

En anden mulig graf, er grafen for funktionen

f(x)  =  - ½ x2 + 13/2 x - 12


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2012 af SuneChr

En tredje mulig graf, er grafen for funktionen

f(x)  =  55/756 x3 - 94/189 x2 - 443/756 x + 458/63


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3 - #5

Ja, der er unægteligt uendeligt mange funktioner, der opfylder f(3) = 3 og f(8) = 8 . På kortform kan man angive disse som

      f(x) = x + g(x)

hvor g(x) er en funktion, der har x = 3 og x = 8 som rødder.

For eksempel får man alle 2.-gradspolynomier med denne egenskab som

      f(x) = x + a·(x - 3)·(x - 8) ,

hvor a er en reel konstant ≠ 0 . Funktionen i #4 fremkommer således af dette udtryk ved at sætte a = -1/2 .


Skriv et svar til: Tegn mulig graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.