Matematik

Beregn værdi af Taylorpolynomie

15. oktober 2012 af NickiFS (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen

Jeg sidder lidt fast i denne opgave:

Beregn dette Taylorpolynomiums værdi b = T3f(0,5) i x = 0,5 for f = arcsin(x). Forklar, med udgangspunkt i ligningen sin(π/6) = 0,5 hvorfor tallet 6b er en tilnærmelse til π. Hvor meget afviger 6b fra din egen approksimation til π?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2012 af nielsenHTX

start med at finde Taylorpolynomiet

indsæt så x=0.5  det giver en værdi.

-----

b er en tilnærmelse til (1/6)Pi idet.

sin(π/6) = 0,5 ⇔

π/6=arcsin(0.5)  pr def  er

π/6=b

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

 

T3(x) = x - x3/6   - er Taylorpolynomiet af tredje grad omkring x =  0 for f(x) = arcsinx

T3(0,5) = 0,4792 som er en tilnaermelse til arcsin(0,5) = π/6

eller 6 T3(0,5) = 2,875 er en (grov) tilnaermelse til π = 3,142

 

(forbehold for regnefejl)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 man skal lave et Taylorpolynomium for arcsin(x) ikke sin(x) og det skal være i punktet 0,5 ikke 0.

og det er rigtige Taylorpolynomium er en god tilnærmelse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

#4

Det er Taylorpolynomiet for arcsinx...


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2012 af nielsenHTX

#5 nej det er ikke...

siger det bare igen.

1. det er stadig i punktet x=0,5 ikke x=0 der skal udvikles om i følge #0.

2. jo du har skrevet T3(x) for sin(x) hvis du havde brugt acrsin(x) i x=0 skulle det være

T3(x)= x + x3/6     det er T3(x) for arcsin(x) i x=0.

 

 


Svar #7
16. oktober 2012 af NickiFS (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen (: Jeg har fundet frem til det rigtige taylorpolynomium og en værdi der siger 6b = 3,12, så det passer meget godt (:


Skriv et svar til: Beregn værdi af Taylorpolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.