Matematik

udtryk x via z i eksponentialfunktion

15. oktober 2012 af Dr.Rosenberg (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sammenhæng ml. en fugls vægt og vægt på dens æg:

Mæg=0.25Mfugl0,77

Under udklækning taber et æg vægt pga fordampning. Sammenhlngen ml vægttabet og æggets vægt er

tink=9,1Mfugl0,17

Udtryk tink ved æggets vægt.

Jeg kan knap forstå spørgsmålet :(

(Facit: tink=12,3Mæg0,22)

Hvordan er fremgangsmåden?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2012 af mathon

af
                      Mæg = 0.25Mfugl0,77
har du

                      Mfugl = (4·Mæg)1/0,77

og dermed
                      tink = 9,1·((4·Mæg)1/0,77)0,17 = 9,1·((4·Mæg)0,17/0,77) =

                                  9,1·(1,4·Mæg0,22) = 12,7·Mæg0,22

 


Svar #2
15. oktober 2012 af Dr.Rosenberg (Slettet)

Tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af Gitse (Slettet)

Hvor får du 4-tallet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

0,25 = 1/4 , så

Mæg= 0.25Mfugl0,77 = (1/4)·Mfugl0,77


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2013 af Gitse (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: udtryk x via z i eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.