Matematik
Hvor tyk skal en blyvæg være, for at den halverer intensiteten?
17. september 2005 af
3700-Line (Slettet)
Hej har lidt problemer med denne opg.
Nogen som kan hjælpe?
Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende
sammenhæng mellem intensiteten I0 før passage af blyvæggen og intensiteten I efter passage:
I=I0e^-kx
hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm, og k er en konstant.
En blyvæg på 16mm reducerer intensiteten med 60%.
Hvor tyk skal en blyvæg være, for at den halverer intensiteten?
Hvordan skal den laves?
Nogen som kan hjælpe?
Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende
sammenhæng mellem intensiteten I0 før passage af blyvæggen og intensiteten I efter passage:
I=I0e^-kx
hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm, og k er en konstant.
En blyvæg på 16mm reducerer intensiteten med 60%.
Hvor tyk skal en blyvæg være, for at den halverer intensiteten?
Hvordan skal den laves?
Svar #1
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Vink: Du ved, at
I(x) = (I_0)*exp(-k*x)
samt at
I(16mm) = (1-0,60)*I_0
ifølge opgaveteksten. Bestem k og løs efterfølgende ligningen
I(x_½) = 0,50*I_0
hvor x_½ er den tilsvarende tykkelse (halveringstykkelsen; den tykkelse af blyvæggen, som bevirker, at strålingsintensiteten I halveres).
//Epsilon
I(x) = (I_0)*exp(-k*x)
samt at
I(16mm) = (1-0,60)*I_0
ifølge opgaveteksten. Bestem k og løs efterfølgende ligningen
I(x_½) = 0,50*I_0
hvor x_½ er den tilsvarende tykkelse (halveringstykkelsen; den tykkelse af blyvæggen, som bevirker, at strålingsintensiteten I halveres).
//Epsilon
Svar #2
21. september 2005 af 3700-Line (Slettet)
nogen som kan hjælpe med denne opgave jeg forstår den slet ikke.
Skriv et svar til: Hvor tyk skal en blyvæg være, for at den halverer intensiteten?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
