Matematik

vejen til matematik AB1 hjææælp

16. oktober 2012 af qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq (Slettet)

Hej alle sammen..
jeg var ved at lave min aflevering i matematik, men der er en opgave som jeg ikke kan... så håber virkelig at i kan hjælpe mig med den. og tak på forhånd :) 

 

117. om en lineær sammenhæng oplyses, at hver gang x vokser med en enhed, vokser y med 1,2 enheder. desuden oplyses, at for x=0 er y=0,4. 
a. opskriv en ligning for sammenhængen.
b. hvilken y - værdi svarer til x=2?

er virkelig ikke så god til matematik.. så håber på at der er nogen her inde som kan hjælpe mg. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme den lineære sammenhæng y = ax + b . De to konstanter a og b kan aflæses direkte af oplysningerne i opgaven.


Svar #2
16. oktober 2012 af qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq (Slettet)

forstår stadig ikke hvad det er..:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2012 af HrQuantum (Slettet)

Lad mig hjælpe dig på vej.

y = ax + b

a er hældningskoefficienten.

Hældningskoefficienten er det tal der er et mål for en ret linjes hældning i forhold til x-aksen i et koordinatsystem.
Med andre ord: Hvor meget stiger y når x stiger 1? Det, min ven, er hældningskoefficienten.

b er såmænd bare skæringen på y aksen. Altså når x er lig nul.


Skriv et svar til: vejen til matematik AB1 hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.