Matematik

Bestem ligning til parablen.

16. oktober 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel skærer x-aksen i punkterne (-1, 0) og (4,0) og y-aksen i (0, 4).
Bestem en ligning for parablen.

 

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af anonym000

kvadratiskregression på din lommeregner..

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Parabelen har rødder i x = -1 og x = 4 , så 2.-gradspolynomiet har derfor formen

f(x) = a·(x + 1)·(x - 4) ,

hvor man bestemmer a ud fra den sidste oplysning, at punktet (0,4) ligger på parabelen, dvs

4 = a·1·(-4)


Skriv et svar til: Bestem ligning til parablen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.