Matematik

Jeg har virkelig brug for hjælp!!

19. oktober 2012 af miabadia (Slettet)

Hej derude! Jeg sidder fast i en opgave i matematik, som jeg på ingen måde forstår. Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne mig frem til svaret.
Opgaven lyder sådan:

 

Antallet af spilleautomater i Danmark er i perioden 2003-2006 steget. Figuren viser, at udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion:

y = ax + b  

hvor x er antal år efter 2003, og y er antal spilleautomater. Det oplyses, at grafen for denne lineære funktion går gennem punkterne (0, 17 800) og (3, 24 500).

a) Bestem tallet a .
Hvad fortæller tallet a om udviklingen i antallet af spilleautomater?


b) Bestem antallet af spilleautomater i 2009, hvis udviklingen fortsætter.
I hvilket år vil antallet af spilleautomater overstige 40 000, hvis udviklingen fortsætter?



HJÆÆÆÆLP :( Vil meget gerne have forklaret det ordenligt, da jeg ikke lige er en haj til matematik.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2012 af exatb

Tallet a er stigníngen pr år af anta spilleautomater. På tre år er det steget fra 17800 til 24500, dvs antallet stiger med 2233 stk pr år, og dette er a værdien

Ved år nul er der 17800 spilleautomater, og dette er b værdien. Ligningen bliver så:

y = 2233x + 17800

I sidste spørgsmål skal du finde x af ligningen, da y er kendt(40000). x er antal år som skal findes

x =( 40000-17800)/2233

 


Svar #2
19. oktober 2012 af miabadia (Slettet)

Omg tusind tak for din hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2012 af Katja96 (Slettet)

Hej miabadia.

Hvad svarede du til det sidste spørgsmål i din opgave, sidder lidt og rodder rundt i det og har svært ved det :) håber dy vil hjælpe! På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

I spm b) skal man først beregne y for den værdi af x, dersvarer til år 2009, dvs for x = 2009-2003 = 6.

Endelig skal man løse ligningen y = 40000 , dvs

40000 = ax + b ,

der med værdierne i #1 bliver

40000 = 2233x + 17800

Løsningen er også givet i #1. Det fundne x lægges så til år 2003 .


Skriv et svar til: Jeg har virkelig brug for hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.