Matematik

hint til lille hjernevrider på mat A :-)

20. oktober 2012 af sokrates911 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Min familie ikke lige er matematikere, og det er ferie! Jeg har bare brug for et hint!

Om to vektorer er det oplyst, at a har koordinaterne hhv. 3 og 7. Længden af vektor b er kvadratroden af 29, og skalarproduktet mellem vektorerne er lig skalarproduktet mellem vektor a og vektor b's tværvektor. Beregn nu arealet af parallellogrammet, som vektorerne udspænder.

Jeg går ud fra, man skal bruge, at a*b=a*^b til at vide noget om vinklen mellem vektorerne, men min hjerne er smeltet.

Please lad være med at løse den helt, jeg vil bare gerne have et hint!

 

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Oplysningen

      ab = ab^

giver, at vinklen mellem de to vektorer a og b er lig med 45º .

Der gælder jo, at ab = |a||b|·cos(<(a,b)) , og at |b| = |b^|


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

skalarproduktet er |a|*|b|cos(a,b) hvor cos(a,b) er vinkelen mellem vektorerne


Svar #3
20. oktober 2012 af sokrates911 (Slettet)

Hvis jeg må være så fræk og spørge, hvordan man konkluderer, at vinklen er 45º? Det er mest dette, jeg søger at kunne forklare for mig selv, og som jeg ikke har kunnet finde tilstrækkelig hjælp til i min matematikbog fra skolen

Tusinde tak, det nederste er jeg jo også kommet frem til, at jeg skulle bruge, hvorfor jeg derfor behøvede at kende vinklen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Eftersom vektorerne b og b^ er vinkelrette på hinanden, er <(a,b) og <(a,b^) komplementvinkler, hvorfor

cos(<(a,b^)) = sin(<a,b)),

og da

ab = ab^

følger det, at

cos(<(a,b)) = sin(<a,b)) , og dermed

cos(<(a,b)) = (√2)/2


Skriv et svar til: hint til lille hjernevrider på mat A :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.