Kemi

Kemi

21. oktober 2012 af Lalaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, jeg har problemer med en opgave som jeg har kigget på i 2 timer uden en anelse af noget. håber i kan hjælpe:

At 25°C, Kc=0,145 for the following reaction in the solvent CCl4:
2BrCl ↔ Br2 + Cl2
A solution was prepared with the following initial concentration [BrCL]=0.0400M, [Br2]=0.0300M, [Cl2]=0,0200M. What are their equilibrium concentrations


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af mathon

 

                                 2 BrCl  <---> Br2  +  Cl2

 

   Qstart = [Br2] · [Cl2] / [BrCl]2 = (0.0300 M) · (0,0200 M) / (0.0400 M)2 = 0,375

     da
            Qstart = 0,375 > Kc    forskydes den instabile ligevægt mod venstre



   ligevægtskoncentrationerne beregnes
   af

               [Br2] · [Cl2] / [BrCl]2 = Kc

               (0.0300 - x) · (0,0200 - x) / (0.0400 + 2x)2 = 0,145    0<x<0,0200

                              x = 0,00518

hvoraf
               [BrCl]eq = (0.0400 + 2x) M = (0.0400 + 2·0,00518) M = 0,0504 M

               [Br2]eq = (0.0300 - 0,00518) M = 0,0248 M

               [Cl2]eq = (0,0200 - x) M = (0,0200 - 0,00518) M = 0,0148 M

 


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.