Matematik

En linje m er givet ved ligningen: 4y + 2x = 8 . Bestem en ligning for den linje l, som er parallel med linjen m og går igennem punktet (1 , −2).

21. oktober 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

En linje m er givet ved ligningen: 4y + 2x = 8 . Bestem en ligning for den linje l, som er parallel med linjen
m og går igennem punktet (1 , −2).

4y +2x = 8

y = ( (-2x) + 8 ) / 4

y = - (1/2)x + 2

a = -(1/2)

Hvad skal jeg efter dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

For linier, der er vinkelrette på hinanden, gælder der, at produktet af liniernes hældningskoefficienter er lig med -1 . Hældningskoefficienten for den søgte linie kan derfor beregnes. Bestem nu konstanten b ved at benytte oplysningen om punktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

y = - (1/2)x + 2

y = - (1/2)x +b indsæt (1,-2) og beregn det nye b


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2013 af Signedouglas (Slettet)

Brug Formel: a(x-x0)+y0
= -1/2(x-1)-2
= -1/2-3/2

Skriv et svar til: En linje m er givet ved ligningen: 4y + 2x = 8 . Bestem en ligning for den linje l, som er parallel med linjen m og går igennem punktet (1 , −2).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.