Matematik

Hjææælp Matematik..!!

21. oktober 2012 af Jose1235 (Slettet)

Hej.

 

Jeg har et papir, hvor der står V = 1/3 * H * 3,14*(R2 + r2 +R+r)

 

R: 3,3 cm.

r: 2,3 cm.

H: 8,5 cm.

 

Spørgsmålet er: Vis, at rumfanget af en kop er cirka 200 kubikcentimer.

 

Og jeg får det til 167.. Men jeg har set, at mange får det til 209, så hælp! Og hvad er regnestykket, jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp;-)

 

Det haster!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt tallene i den korrekte formel

V = (π/3)·H·(R2 + r2 + R·r)     ( ikke ... R+r)

Man får så V = 211,58cm3


Svar #2
21. oktober 2012 af Jose1235 (Slettet)

Mange, mange tusind tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal være opmærksom på, at R2 betyder R·R, ikke 2R eller R+R. Det ser ud til, at du har beregnet

(π/3)·H·(R·2 + r·2 + R·r) ≈ 167,25


Skriv et svar til: Hjææælp Matematik..!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.