Matematik

Bestem forskrift til eksponentiel udvikling.

22. oktober 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en eksponentiel udvikling, g, går gennem punkterne (3,4) 0g (6,32).
Bestem en forskrift uden brug af hjælpemidler.

Jeg har lavet nedenstående udregning, men det ser forkert ud  når jeg sætter formlen i geogebra.

Er der en der kan spotte fejlen?

a=x2-x1 √ y2/y1  = 6-3 √ 32/4 = 3√8 = 2

b = y/ax  = 32/(2^6 ) = 2

f(x) = 2*2x


Svar #1
22. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2012 af nielsenHTX

26=64

ellers er det rigtigt udregnet.


Svar #3
22. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

Havde jeg også regnet med.. men havde regnet med at 32/64= 2.. 

Så fandt fejlen :) tak


Skriv et svar til: Bestem forskrift til eksponentiel udvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.