Matematik

Finde forskrift for en stykkevis lineær funktion

23. oktober 2012 af Mariahelbo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har fået stillet en opgave (gammel eksamensopgave), som lyder som følgende: 

Et mobiltelefonselskab har følgende priser for samtaler til andre mobiltelefoner: 

For de første 180 minutters samtale pr. måned betales en minutpris på 20 øre. Samtaler ud over 180 minutter pr. måned koster 50 øre pr. minut. 

Den samlede pris ved x minutters samtale pr. måned kan beskrives ved en stykkevis lineær funktion f. 

a) Bestem en forskrift for f. 

Jeg har kigget gamle noter igennem, og har fundet lidt, men kan stadig ikke finde ud af denne. Håber virkelig der er en venlig sjæl der lige vil bruge 5 minutter på at forklare mig det!:-)

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af nielsenHTX

for 0≤x≤180 er den samlede pris x*0,2kr. for x>180 ved du at den skal sige med 0.5x og den skal være kontinuert i punktet x=180. altså 0,5*180+b=180*0,2⇒b=-54 så den samlede pris f(x) i kr er

f(x)= 0,2x   for 0≤x≤180

        0,5x-54 for x>180

         0         ellers   (er nok ikke så vigtig her)

 


Svar #2
23. oktober 2012 af Mariahelbo (Slettet)

Tusind tak! Lige hvad jeg manglede:-) Tak tak tak. 


Skriv et svar til: Finde forskrift for en stykkevis lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.