Fysik

beregn lorentzkraften

23. oktober 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der tilfældigvis kunne hjælpe med at finde lorentzkraften ud fra det givet eksempel (vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: øvelse 4,8.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af peter lind

F = q*v*B


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lorentzkraften er F = qv×B . I dette tilfælde er v og B ortogonale, så kraftens størrelse er

|F| = qvB


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2012 af mathon

som samtidig udgør centripetalkraften i halvcirkelbevægelsen

    hvoraf
                       e·v·B = Fcentri = me·v2/r

                       e·B = me·v/r

                       r = (me·v) / (e·B)

                      

 

 

 


Skriv et svar til: beregn lorentzkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.