Matematik

naturlige tal

24. oktober 2012 af jonasbay123 (Slettet)

Ordret hedder opgaven :

Løs nedestående ulighed. idet det oplyses, grundmængden er de naturlige tal N. Løsningesmængden den ønskes på listeform

x+5 > 2

 

Jeg ved godt at naturlige tal er hele positive tal ,  men usikker på hvad de mener med opgaven

tak på forhånd .


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af nielsenHTX

betyder bare at

x+5 > 2  ⇔

x>7 

x∈N så x=[8,9,10,....]


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Men

x+5 > 2  (x ∈ N)⇔

x > 2 - 5 = -3 , (ikke 7) , så løsningsmængden er

L = {-2, -1, 0, 1, 2, 3, ...}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 hov ja

x+5 > 2  ⇔

x>-3

men N={1,2,3,...}

-2 ,-1 og 0 er ikke med i løsningensmængden her


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er da korrekt. Jeg havde betragtet løsninger blandt de hele tal.


Skriv et svar til: naturlige tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.