Matematik

Hjææælp til Matematik

24. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau
WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Vi lader x, y og z være tre vilkårlige tal, der passer i ligningen
x + y = -z

Vi ganger med 4 og med 5 på begge sider - i det sidste tilfælde bytter vi om på højre og venstre side. Vi får så ligningerne
4x+4y = -4z
-5z = 5x+5y

Vi lægger de to ligninger sammen:
4x+4y-5z = 5x+5y - 4z

Derefter lægges 9z til på begge sider:

4x+4y+4x = 5x+5y+5z er det samme som 4(x+y+z)  = 5(x+y+z)
og denne sidste ligning er ensbetydende med, at 4 = 5. Hvori ligger fejlen i dette argument?

Hjælp???


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af peter lind

x+y+z =0 så du kan ikke slutte at 4=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2012 af Anime (Slettet)

Derefter lægges 9z til på begge sider:

4x+4y+4x = 5x+5y+5z er det samme som 4(x+y+z)  = 5(x+y+z)

Der står 9z på begge sider, men de har ikke lagt det til ved venstre side

 

Det burde hedde 

 

4x + 4y +4z = 5x +5y +5z

 


Skriv et svar til: Hjææælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.