Matematik

Bestem længden

24. oktober 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser en trekant ABC. Desuden er højden AH tegnet. Nogle af målene fremgår af figuren.

 

a) Bestem længden af siden BC.

 

b) Bestem længden af højden AH

 

Hvordan gøre jeg det? kom gerne med eksample som viser hvordan man gøre ellers kan amn ikke forstå

Vedhæftet fil: 1169354.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) I trek. ABC kendes to vinkler og derfor kendes alle tre vinkler. Længden |BC| kan derfor bestemmes ved at benytte sinusrelationerne i trek. ABC.

b) Siden AC kan også bestemmes ved at benytte sinusrealtionerne, og højden AH er da katete i den retvinklede trekant AHC, hvor man kender hypotenusen AC og vinkel C, så

|AH| = |AC| · sin(C)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2012 af mathon

 

                         a = sin(34,1º) • 10,3/sin(24,4º)


                         |AH| = 10,3·sin(34,1º+24,4º)

 

................

         nabovinklen til vinklen i en trekant er lig med summen af trekantens to øvrige vinkler


Svar #3
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

Tak Andersen du er en skat, men jeg er ikke helt med hvordan man løser den 

 

skal jeg starte med, at sige: vinkel ABC=180-34,1-24,4?, fordi jeg aner ikke hvordan man gøre

og derfor spurgte jeg om eksample


Svar #4
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

mathon , du regner |AH| = 10,3·sin(34,1º+24,4º), men jeg forstår ikke hvordan du regner længden af siden bc, jeg er ikke ud på, at finde svar men forståelse 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, man ved jo at vinkelsummen i trekanten er 180º, og man kender de to af vinklerne.

Alternativt kan man, som mathon viser i #2, bestemme højden AH direkte af den retvinklede trekant AHB.

#4

Siden BC er den samme side, der også kaldes a i trekant ABC. Man kender siden c og vinklerne A og C og kan da benytte denne del af sinusrelationerne

a/sin(A) = c/sin(C)


Svar #6
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

kan det passer, at længden af siden BC er 13,978? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er næsten korrekt afrundet.


Svar #8
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

dvs det er 14?


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Men til 3 dec er det 13,979 .


Svar #10
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

Tak :-) - du har ikke tilfældigvis vejledende besvarelse af eksamenssættet i skriftlig matematik HF C-Niveau juni 2012.

Sættet er fra junieksamen, mandag den 4. juni 2012. ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Den finder du ved at løse opgavesættet selv.


Svar #12
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

Tænkt jeg nok, men tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

hvad var svaret til AH?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2018 af mathon

                                    

                                         \left | AH \right |=10.3\cdot \sin(34.1\degree+24.4\degree)


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

Hvordan skriver jeg det ind i lommeregneren? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2018 af mathon

lommeregnerens vinkelmål skal være DEGREE

indtast:
                    10.3*sin(34.1+24.4)


Skriv et svar til: Bestem længden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.