Matematik

Hvordan regner man det ud?

25. oktober 2012 af Tugb0053 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 En løber tilbagelægger 6 km     
med en gennemsnitsfart på 10 km/time

Hvor lang tid brugte løberen på at gennemføre løbet i minutter?

Oh hvis han har gennemført det på 30min hvad er gennemsnits hastigheden så?  ik km/t? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2012 af mathon

 

                     t = (6 km) / (10 km/h) = 0,6 h = 36 min

 

                     v = (6 km) / (0,5 h) = 12 km/h


Svar #2
25. oktober 2012 af Tugb0053 (Slettet)

forstår ikke helt.. 0,6 hvordan får du det om til 36min? 

 

og hvorfor 0,5h? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Han har ganget med 60.

Han dividerer med 0,5 fordi ,at det er det halve.

 


Svar #4
25. oktober 2012 af Tugb0053 (Slettet)

så det er 6/10=0,6    

0,6*60=36min

 

6/0,5=12km/h hvis han har gennemført det på 30min? 

 

Hvorfor bruger man ikke 30til noget? 


Skriv et svar til: Hvordan regner man det ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.