Matematik

Opstil et ligningssystem

26. oktober 2012 af Saraet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået til opgave at opstille et ligningssystem (2 ligninger) for denne tekst:

Hvor mange kaniner og duer har Max, når disse dyr tilsammen har 19 hoveder og 52 ben?

Håber der er nogle der kan hjælpe, tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af mathon

 

                kaninhoveder     duehoveder     kaninben       dueben              ben i alt         ben i alt

                           x                   19 - x             x•4             (19-x)•2        x•4 + (19-x)•2          52

 

     benantalsligning

                                            x•4 + (19-x)•2 = 52

                                            4x + (38-2x) = 52 ...........

                                         


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2012 af benjaminlund (Slettet)

x=kaniner

y=duer

 

x+y=19   Betragt x og y som enheder, i dette tilfælder beskriver de antal hoveder

x=19-y

 

4x+2y=52  her er x ben på kaninen og y på duen

4*(19-y)+2y=52

y=12

 

x=19-y

x=19-12=7


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af mathon

#1


 

                kaninhoveder     duehoveder     kaninben       dueben              ben i alt         ben i alt

                           x                   19 - x             x•4             (19-x)•2        x•4 + (19-x)•2          52

 

     benantalsligning

                                            x•4 + (19-x)•2 = 52

                                            4x + (38-2x) = 52

                                            4x + 38-2x = 52

                                            2x + 38 = 52

                                            x + 19 = 26

                                            x = 7

 

                kaninhoveder     duehoveder    

                       x                   19 - x     

                       7                      12       
                     

 

                                        


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Ifølge opgaveteksten skal du opstille et ligningssystem (2 ligninger) for teksten

du har løst denne opgave, eller har du?, du har kun een ligning, der er bedt om 2.

Det du laver er rigtigt, men hvis du skal have 2 ligninger skal du også have en ligning til

Start opgaven med:

x er antallet af kaniner,

y er antallet af duer,

x+y=19 du omskriver den til y=19-x

og slut også med svaret som tekst.


Skriv et svar til: Opstil et ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.