Matematik

Bestem kordinatsæt for skæringspunkter

26. oktober 2012 af Snf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave som jeg håber en eller anden vil hjælpe mig med. Jeg har siddet og bøvlet med den i rigtig lang tid.

 

En funktion f er angivet ved forskriften f(x) = 1,2 x + 4,5 


a) Grafen for f skærer koordinatsystemets akser. Bestem koordinatsættet for hvert af disse skæringspunkter

b) Undersøg ved beregning om punktet P (35,46) ligger på grafen for f.

 

Min matematiklærer vil gerne have at jeg lever en udregning over hvordan jeg (i opg. a) finder nulpunkt og skæringspunkt med y-aksen. 
Jeg har læst at man skal sætte 0 ind på x'ets plads for at finde 0 punktet, og det giver vel (4.5 ,0)? men ifølge mit matematik program er nulpunktet (-3.75,0)

Håber der er en der kan hjælpe med en udregning for a og b

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Du har måske misforstået noget. Du har en funktion, at

f(x) = 1.2x + 4.5

Skæring ved y-aksen, x = 0.

f(0) = 4.5 , dvs (0 , 4.5)

Skæring ved x-aksen, y = 0.

f(x) = 0 eller 1.2x + 4.5 = 0 ⇒ x = -3.75 , dvs. (-3.75 , 0)

Opgave b

Bestem f(35), og se om det giver 46.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2012 af nielsenHTX

a)

man finder skæringen med y-aksen ved at indsætte x=0 i din funktion.

man finder skæringen med x-aksen ved at løse f(x)=0 altså 1,2 x + 4,5=0

b)

se om f(35)=46? altså indsæt x=35 i din funktion hvis det giver 46 så ligger punktet på linjen.

 


Svar #3
26. oktober 2012 af Snf (Slettet)

Okay, tusind tak til jer! :-)


Skriv et svar til: Bestem kordinatsæt for skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.