Matematik

Lineære funktioner

26. oktober 2012 af vleranda10 (Slettet)

Opgaven lyder på: I de følgende opgaver skal man hver gang forestille sig en lineær funktion med en forskrift af typen f(x) = ax + b. I hver opgave skal man bestemme forskriften ud fra de give oplysninger.

a) a= 6 og grafen går igennem P(6,29)

b) Grafen er parallel med linjen med ligningen y = 3x - 4 og går gennem (2,5) 

Kan overhovedet ikke overskue opgaverne..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

f(x) = ax + b

a= 6 og grafen går igennem P(6,29)

29=6*6+b ⇒ 29=36+b ⇒ -7=b

f(x)=6x-7

f(x) = ax + b

Grafen er parallel med linjen med ligningen y = 3x - 4 og går gennem (2,5)

y = 3x - 4 begge linier har hældning a=3

indsæt a og (2,5) som i a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2012 af mathon

a)
     a = 6 og grafen går igennem P(6,29)

                 y = a·x + b

                 29 = 6·6 + b

                 29 - 36 = b

                 b = -7

   dvs

                 y = 6x - 7

 

b)
     a = 3 og grafen går igennem P(2,5)

                 y = a·x + b

                 5 = 3·2 + b

                 5 - 6 = b

                 b = -1

   dvs

                 y = 3x - 1


 


Svar #3
26. oktober 2012 af vleranda10 (Slettet)

#1 #2

Tusinde tak! Dejlig nem forklaring og løsning :-)

Hvis i har mulighed for, må i meget gerne gå ind og besvare mit forrige spørgmsmål om samme enme. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Det ville da være bedre, hvis du brugte svarene på dette spørgsmål til selv at finde ud af noget mere af de andre opgaver


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.