Matematik

Ligning for en linje

27. oktober 2012 af eray (Slettet)

Hey folkens! Jeg kunne tænke mig at der var nogle som kiggede lidt på denne ligning af en linje som lyder sådan:

(-2,-1) (3,9)

jeg fik a til er give 8 og b til at give -17

men jeg er lidt i tvivl med det. Det jeg gjorde for at det skulle give det var:  a=9-1/3-2=8

y=-2x+b

b=-2*8*-1=-17

På forhånd Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                  y = 2x + 3


Svar #2
27. oktober 2012 af eray (Slettet)

så b=-13 eller hva?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2012 af mathon

 

                    a = (9-(-1) / (3-(-2)) = 10 / 5 = 2

                    y = 2x + b       gennem (3,9)
   hvoraf
                    9 = 2·3 + b

                    b = 3
                


Svar #4
27. oktober 2012 af eray (Slettet)

hvor fik det det (9-( tal fra? Helt øverst?


Svar #5
27. oktober 2012 af eray (Slettet)

Når jaer nu kan jeg godt se det! :)) Hvordan er det du ved at y=2x+b?


Skriv et svar til: Ligning for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.