Matematik

Forskrift - vektorer

27. oktober 2012 af JensKN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med følgende opgave i min aflevering.

Opgave:

På figuren nedenunder kører Q rundt i cirklens radius, O har koordinatsættet (0;0), Q koordinatsættet (0.1*Cos(200*t);0.1*Sin(200*t)), og P har koordinatsættet (0;p(t)+0.5). Afstanden mellem P og Q er 0.5.

Bestem forskriften for p(t)

Figuren er vedhæftet.

Vedhæftet fil: figur.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af peter lind

Brug formlen for afstanden mellem 2 punkter på |PQ|2 = (½)2


Svar #2
27. oktober 2012 af JensKN (Slettet)

Afstandsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

PQ = (0.1*Cos(200*t)-0;0.1*Sin(200*t)-(p(t)+0.5))
|PQ|=√[(0.1*Cos(200*t))2+(0.1*Sin(200*t)-(p(t)+0.5))2]=0.5

0,01cos2(200t)+0,01sin2(200t)+(p(t)+0,5)2-2(0,1sin(200t)*(p(t)+0,5)=0,25

dette er en andensgradsligning i p(t) reducer denne og løs den


Svar #4
27. oktober 2012 af JensKN (Slettet)

Jeg kan desværre ikke få det at passe at afstanden PQ = 0.5?

Og hvor fra får man =0.25 fra i andengradsligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2012 af peter lind

Hvad mener du med at du ikke kan få afstanden til at passe.? De 0,25 er afstanden PQ kvadreret.


Svar #6
27. oktober 2012 af JensKN (Slettet)

Nu har jeg forstået det, men når jeg regner PQ ud på min ti-nspire får jeg ikke det samme resultat. Hvad giver andengradsligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2012 af peter lind

Det er ikke PQ du skal udregne. Den ved du jo i forvejen er ½. Det er p(t) du skal finde


Svar #8
27. oktober 2012 af JensKN (Slettet)

Ups, længden af PQ


Skriv et svar til: Forskrift - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.