Matematik

f'(x) opgaver

27. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!! 
 

Er disse opgaver rigtige?

Jeg har vedhæftet en fil

På forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: f'(x).docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                      ...det ser ganske fornuftigt ud


Svar #2
27. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl omkring sidste opgave, men er den korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, den sidste er ikke korrekt differentieret.

Det drejer sig om funktionen

f(x) = 4√(x5) = x5/4

Benyt den sidste form til at differentiere funktionen.


Svar #4
27. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

er det så

f'(x) = 1,25x^1,25-1

f'(x) = 1,25x0,25

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Jeg vil dog foretrække at skrive det med brøker:

f(x) = x5/4 ⇒ f '(x) = (5/4)·x(5/4)-1 = (5/4)·x1/4


Svar #7
28. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak for hjælpen! ;-)


Skriv et svar til: f'(x) opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.